Urmia University

Urmia Lake Research Institute

بررسی استحصال نمک و رسوبات دریاچه ارومیه با ملاحظات زیست محیطی

جلسه بررسی راه‌کارهای بهره برداری اقتصادی از رسوبات و نمک بستر دریاچه ارومیه با ملاحظات زیست محیطی و الزامات پارک و محیط طبیعی دریاچه ارومیه با حضور مدیر محترم دفتر تلفیق مطالعات ستاد احیاء دریاچه ارومیه و معاون محیط زیست جناب آقای دکتر تجریشی، نمایندگان سازمان‌های زمین‌شناسی، حفاظت محیط زیست، اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی، جهاد دانشگاهی، بهره برداران و سرمایه گذاران خصوصی و همکاران گروه فراوری رسوبات پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، در روز چهارشنبه (23 آبان 1397) در محل پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه برگزار شد.

در نشست مذکور، آقای دکتر تجریشی  مدیر ستاد احیاء دریاچه ارومیه و معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور ضمن ارائه گزارشی از تلاش‌های گسترده در راستای رفع موانع موجود و ارایه مجوزهای قانونی برای بهره‌برداری اقتصادی با رعایت تمام استانداردهای زیست محیطی استخراج، فرآوری و بازاریابی عناصر، املاح و نمک انباشت شده در بستر دریاچه ارومیه، این امر را فرصتی مناسب در راستای فراهم‌سازی بسترهای سرمایه گذاری و ایجاد فرصت‌های شغلی جایگزین مناسب و هم‌چنین ایجاد منابع مالی پایدار و قابل توجه برای احیاء دریاچه ارومیه دانستند. ایشان تلاش گسترده دستگاه‌های اجرایی استان با بهره‌گیری از پشتوانه علمی و مشاوره‌ای دانشگا هها بخصوص دانشگاه ارومیه در راستای دستیابی به اهداف متصوره را خواستار شدند.

در ادامه آقای مهندس سرتیپی رییس مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات ‌معدنی شمال غرب کشور ضمن ارائه اقدامات اکتشافی و شناسایی معادن استان، بستر دریاچه ارومیه را منبع و معدن عظیمی از عناصر و مواد اولیه صنایع مختلف دانسته که بنابر اعلام ایشان ظرفیت استخراج و فرآوری حداقل 12 هزار میلیارد ریالی پتاس یکی از موارد است. هم‌چنین ایشان دریاچه ارومیه را به‌عنوان یک منبع مطمئن دانسته که بهره‌برداری از منابع آن با رعایت استانداردهای زیست‌محیطی، معیشت پایدار منطقه را فراهم خواهد کرد.

آقای مهندس جباری معاون اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی نیز ضمن تأکید بر رعایت اصول زیست‌محیطی در فرآیندهای استخراج و بهره‌برداری، استفاده از فن‌آوری‌ها و روش‌های نوین و هم‌چنین تجهیز نرم‌افزاری و سخت‌افزاری ادراه کل را از الزامات دست‌یابی به بهره‌برداری اکوسیستم محور و با حداقل اثرات سوء محیط زیستی دانستند. از طرفی ایشان، بازاریابی دقیق و برنامه‌ریزی شده برای محصولات فرآوری شده حاصل از بهره‌برداری از دریاچه را تضمین‌کننده موفقیت و پایداری رویکرد حاضر دانستند.

در نهایت مقرر گردید فرآیندهای شناسایی و اکتشاف معادن توسط مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات ‌معدنی، شناسایی فرصت سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گزاران توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و تبیین الزامات و ضوابط استقرار و نحوه بهره‌‌برداری توسط اداره کل محیط زیست استان انجام شود. دانشگاه ارومیه نیز با توجه به ظرفیت بالای علمی، برای انجام بهینه فرآیندهای مذکور بعنوان مشاور تخصصی و علمی عمل خواهد نمود.

پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه برای تکمیل بانک اطلاعاتی خود از تمام محققین با تخصص و تجربه مرتبط با موضوع فوق درخواست می نماید رزومه خود را به آدرس ایمیل این پژوهشکده  urmialake@urmia.ac.irارسال نمایند.    

گالری تصاویر: